Een tip vooraf. Maak deze mousse als je alleen thuis bent. Dan hoef je het uitlikken van de kommen namelijk met niemand te delen! Wat is dit hemels lekker zeg. De combinatie banaan en chocolade is natuurlijk in de basis al heel goed. En in dit mousseje komen ze allebei prima tot hun recht.
Niet allebei de porties alleen opeten hè ;-). Of een extra sportmoment inplannen, dat kan natuurlijk ook.
Banaan-chocolademousse
Heaven in een glaasje. De combinatie banaan en chocolade blijft toch echt een klassieke topper.
Porties 2 porties
Benodigdheden
Ingrediënten
- 50 gram chocolade je kunt een smaak gebruiken, ik hou van pure chocolade dus gebruikte die
- 1 rijpe banaan
- 50 ml slagroom
- ½ eetlepel vanillesuiker
Instructies
- Breng een laagje water in een pannetje aan de kook. Hang hierboven een (metalen) kom met de chocolade. De kom mag het water niet raken (ik hang de kom altijd in een zeef, dat pakt ook makkelijk beet). Smelt op die manier de chocolade au-bain-marie. Roer regelmatig door.
- Snijd de banaan in stukken en pureer deze met de staafmixer of nutribullet.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Het hoeft geen échte stijve slagroom te worden, mag nog wel dik vloeibaar zijn. Spatel hier de bananenpuree en gesmolten chocolade door. Giet de mousse in twee glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.
- Dan nu het leukste: pak een lepel en lepel de kom van de Nutribullet, de kom van de chocolade en die van de slagroom uit. Zo heb je alvast een voorproefje van dit heerlijke dessert (en je hoeft minder af te wassen 🙂 ).