50gramchocoladeje kunt een smaak gebruiken, ik hou van pure chocolade dus gebruikte die
1rijpebanaan
50mlslagroom
½eetlepelvanillesuiker
Instructies
Breng een laagje water in een pannetje aan de kook. Hang hierboven een (metalen) kom met de chocolade. De kom mag het water niet raken (ik hang de kom altijd in een zeef, dat pakt ook makkelijk beet). Smelt op die manier de chocolade au-bain-marie. Roer regelmatig door.
Snijd de banaan in stukken en pureer deze met de staafmixer of nutribullet.
Klop de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Het hoeft geen échte stijve slagroom te worden, mag nog wel dik vloeibaar zijn. Spatel hier de bananenpuree en gesmolten chocolade door. Giet de mousse in twee glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.
Dan nu het leukste: pak een lepel en lepel de kom van de Nutribullet, de kom van de chocolade en die van de slagroom uit. Zo heb je alvast een voorproefje van dit heerlijke dessert (en je hoeft minder af te wassen :-) ).
Tips
Zo'n mousse heeft altijd wel iets chiques. Daar vind je dus allerlei varianten mee hier op de website. En heb je nog chocolade over? Kun je zo opeten. Of je maakt er weer iets anders mee.