Ovenschotels zijn echt ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. Een paar voorbereidingen en hup, de oven doet de rest van het werk. De ovenschotel met aubergine en couscous is daar geen uitzondering op.
Aubergine uit de oven
Heerlijk, een ovenschotel. Deze aubergine uit de oven geeft je toch een zomers gevoel.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 kleine graffiti aubergine
- 30 gram harde oude geitenkaas gebrokkeld
- 4 kleine tomaatjes
- 2 eetlepels knoflookolie
- 75 gram couscous
- ½ eetlepel couscous kruiden
- ½ eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en maak met een mes kruislings inkepingen in de snijvlakken. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een vel bakpapier op de bakplaat.
- Meng de ras el hanout met één eetlepel knoflookolie en bestrijk de auberginehelften hiermee. Zorg dat het mengsel goed in de inkepingen komt.
- Rooster 35 minuten in de voorverwarmde oven. Leg na 20 minuten de tomaatjes er bij.
- Wel de couscous 5 minuten met de couscous kruiden. Meng dan de peterselie en de rest van de knoflookolie er door.
- Bestrooi de aubergine met de geitenkaasbrokkels.
Tips
Meer ovenschotels? Heerlijk! Maar misschien zoek je wel alternatieven met aubergine of couscous, en die vind je hier natuurlijk ook.