Een lekkere gevulde soep, daar word je warm van! Deze aardappelsoep met spekjes is zo’n soort soep. Supermakkelijk, snel klaar en heerlijk vullend.
Aardappelsoep met spekjes
Dat is een lekkere vullende soep. En hij is nog snel klaar ook!
Porties 1 portie
Benodigdheden
- staafmixer
Ingrediënten
- 75 gram gerookte spekreepjes
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 200 gram aardappels gescheld en in blokjes
- ½ eetlepel bouillonpoeder
- 1 eetlepel grove mosterd
- scheutje melk
Instructies
- Bak de spekreepjes knapperig en neem ze uit de pan. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Bak in het spekvet de ui met de knoflook. Voeg na één minuut de aardappelblokjes toe en bak ze even mee. Voeg dan 300 ml water, het bouillonpoeder, en de mosterd toe. Kook tot de aardappelen gaar zijn (bij kleine blokjes na een minuut of tien).
- Pureer de soep met een flinke scheut melk.
- Roer de spekjes er door.
Tips
Lekker hè, soep! En je kunt er zo veel mee variëren! Met aardappels ook trouwens.