Heerlijk voor op een warme zomeravond: makkelijk en snel klaar.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel eten uit een kommetje hoofdgerecht romaine sla salade sinaasappel vinaigrette zalm
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 20 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
4(nieuwe) aardappeltjesgewassen en in stukjes
1bouillonblokje
1mootzalmzonder huid
1sinaasappeluitgeperst
1theelepelhoning
50mlbasis vinaigrette
½kropromaine slain grove stukken
Instructies
Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten in water met wat zout gaar.
Breng in een andere pan water aan de kook met het bouillonblokje. Als het water kookt, zet je je wamtebron lager zodat het water net tegen de kook aan blijft (niet hard borrelen). Pocheer hierin in 8 à 10 minuten de zalm.
Pers de sinaasappel uit en voeg deze, samen met de honing, toe aan de vinaigrette.
Vermeng de sinaasappelvinaigrette met de nog warme aardappelstukjes. Scheur de zalm voorzichtig in stukjes.
Maak je salade door te beginnen met de sla, dan de gemarineerde aardappelstukjes en de zalm. Bestrooi met wat zwarte peper.
Tips
Voor een extra sinaasappel bite kun je de sinaasappel ook voor het uitpersen wassen en de schil raspen. Deze gaat dan ook door de vinaigrette.Het basisrecept voor vinaigrette vind je trouwens hier. En wil je variëren met aardappel, zalm, sinaasappel of Romaine sla dan heb je ook keuze genoeg ;-).