Natuurlijk is een broodje shoarma lekker! Maar deze keer had ik ook trek in aardappelen, dus maakte ik die combinatie. En eerlijk is eerlijk, dat is gewoon echt top.
Aardappel-shoarma schotel
Deze shoarmaschotel is wat gezonder dan de versie met frites. En echt heel erg lekker!
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen geschild en in (niet te kleine) stukken
- 1 ui gesnipperd
- 2 paprika's in blokjes
- 300 gram shoarmavlees gekruid
- 2 bladen ijsbergsla
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies
- Kook de aardappelen in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui even zachtjes aan. Als de ui glazig ziet, mag de paprika er bij. Bak een paar minuten mee.
- Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur gaar. Schep de afgegoten aardappels door de shoarma.
- Leg een schoongemaakt blad ijsbergsla op elk bord en schep hierin de shoarmamix. Schep hierop de Griekse yoghurt en bestrooi met de bosui ringetjes.
Tips
Meer comfort food vind je zeker ook hier.