Kookdates deel 2 – 22 december 2020

Back to the '80's

Back to the eighties!

Het was weer hoog tijd voor een kookdate en deze keer hebben we ons ondergedompeld in de sfeer van onze tienerjaren: de eighties! Compleet met hoog haar, lange oorbellen en zwart-wit kleding gingen we aan de slag om een feestje te bouwen zoals je dat in de ’80’s zou doen. Playlist aan en gaan.

Hapjes

Tevoren hadden we wat suggesties gevraagd. Wat stond er tijdens een feestje in die tijd altijd op tafel (naast een bak sigaretten, want die slaan we maar even over)? Jawel, het blokje kaas met een stukje augurk of ananas, of met zoete gember uit een potje. Het rolletje cervelaatworst met augurk er in. Natuurlijk ook een plakje leverworst, een bakje zoute pinda’s en paprika chips. Gevulde eitjes. En, niet te vergeten, de dipsausjes van een zakje. Zakje er naast, want anders wist je niet meer wat welk sausje was.

We hebben niet alle ideeën nagemaakt, maar gevulde dadels met roomkaas, heksenhoedjes (bugles) met spuitkaas en asperges met ham stonden ook vaak op tafel in die tijd.

Drank

Back to the '80's

We dronken bowl. Zag er zo onschuldig uit, zo’n glazen schaal met vruchten. Mierzoet en… vol met alcohol (en suiker). Annemiek vond nog een oud recept, dat hebben we maar niet helemaal nagemaakt. Iedere familie had wel een eigen recept, ik herinner me onze versie niet met deze hoeveelheid alcohol (maar wie weet).

Bijzondere hapjes

Back to the '80's

Eén suggestie kwam langs, die hadden we zelf nooit bedacht: Tuc met een plakje gekookt ei. Dankjewel voor dit idee, ook die hebben we nagemaakt. Smaakte niet gek eigenlijk, als je verder weinig in huis hebt en onverwacht visite krijgt: waarom niet?

Terug naar de 21e eeuw

Grappig om te zien dat we veel van deze hapjes nog steeds op tafel zetten bij een feestje. De zakjes voor dipsaus zijn nog steeds te koop, een stukje kaas of worst gaat er altijd wel in en we hebben niet zo lang geleden nog recepten voor gevulde eitjes op de site gezet.

Back to the '80's

Op de borrelplank van nu liggen meer speciale vleeswaren zoals fuet of serranoham en de zoute noten zijn vervangen door ongebrande, ongezouten varianten. Vaak voegen we fruit toe (vers en gedroogd) en de enorme hoeveelheden drank in de bowl worden vervangen door een bubbeltje.

Nieuwe kookdates

Back to the '80's

We hebben ons weer enorm vermaakt tijdens deze kookdate. Heb je een idee voor onze volgende sessie, laat het ons vooral weten. En als we je geïnspireerd hebben voor een ’80’s avondje, dan horen en zien we dat ook graag!

Veel plezier, Annemiek en Gabrielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *