Tapas… ik vind het heerlijk! Zo’n tafel, gevuld met allerlei lekkere hapjes waarvan iedereen dan precies kan nemen wat hij of zij lekker vindt… Heerlijk!
Je maakt eigenlijk vrij gemakkelijk tapas. Een paar recepten, aangevuld met kant-en-klare borrelhapjes van de supermarkt en je bent al klaar. Eén van die basisrecepten is natuurlijk tortilla. Deze is met zoete aardappel en mag echt niet ontbreken op de tapastafel.
Zoete aardappel tortilla
De klassieke Spaanse tortilla, maar dan met zoete aardappel. Hmmmmmm!
Porties 1 tortilla
Ingrediënten
- olijfolie of een andere olie om in te bakken
- 2 uien in halve ringen
- 1 zoete aardappel geschild en in dunne plakken
- 3 eitjes
Instructies
- Verhit flink wat olie in een koekenpan. Bak de uien tot ze glazig zien en voeg dan de zoete aardappelplakken toe.
- Bak ongeveer 8 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Schep tijdens het bakken regelmatig om. Laat heel even afkoelen.
- Tik intussen je eitjes in een grote kom en voeg wat versgemalen peper toe. Schep het gebakken mengsel hier voorzichtig doorheen.
- Doe weer wat olie in de pan en voeg het eimengsel toe. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur stollen.
- Keer voorzichtig met behulp van een bord en laat de andere kant gaar worden.
Tips
Krijg je gelijk trek in tapas? Dan vind je hier natuurlijk nog meer recepten.