Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Zoete aardappel tortilla
De klassieke Spaanse tortilla, maar dan met zoete aardappel. Hmmmmmm!
Moeilijkheid
goed te doen
Afwas
weinig
Trefwoorden
aardappel eitje Spaans ui vegetarisch
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereiding
15
minuten
min
Porties
1
tortilla
Recept van
Gabrielle
Ingrediënten
olijfolie
of een andere olie om in te bakken
2
uien
in halve ringen
1
zoete aardappel
geschild en in dunne plakken
3
eitjes
Instructies
Verhit flink wat olie in een koekenpan. Bak de uien tot ze glazig zien en voeg dan de zoete aardappelplakken toe.
Bak ongeveer 8 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Schep tijdens het bakken regelmatig om. Laat heel even afkoelen.
Tik intussen je eitjes in een grote kom en voeg wat versgemalen peper toe. Schep het gebakken mengsel hier voorzichtig doorheen.
Doe weer wat olie in de pan en voeg het eimengsel toe. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur stollen.
Keer voorzichtig met behulp van een bord en laat de andere kant gaar worden.
Tips
Krijg je gelijk trek in
tapas
? Dan vind je hier natuurlijk nog meer recepten.