Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Zo’n hele vis bereiden, is dat eng? Welnee. Vis bereiden is echt niet moeilijk en je heb zo veel heerlijke mogelijkheden. Verwen jezelf eens met een mooi stuk vis en geniet!

Zalmforel uit de oven

In de categorie verwen jezelf valt bij mij een heerlijk vers stukje vis. Of een hele, zoals in dit recept. Het is je gegund, als je ervan houdt: gewoon lekker doen!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden boter knoflook kruiden pasta spinazie tagliatelle ui zalmforel
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 kleine ui in halve ringen
  • 2 handjes spinazie
  • 1 zalmforel
  • 30 gram boter in dunne plakjes
  • teentje knoflook in plakjes
  • gedroogde kruiden naar smaak, ik gebruikte tijm, rozemarijn, oregano en basilicum
  • verse kruiden naar smaak, ik gebruikte basilicum
  • 80 gram tagliatelle of andere (verse) pasta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Neem een lang stuk aluminiumfolie en spreid hierop de helft van de uienringen en de spinazie uit. Leg hierop één of twee plakjes boter en de vis.
  • Leg de knoflookplakjes en een plakje boter in de buikholte van de vis en wrijf rijk in met de gedroogde kruiden. Leg hier ook de verse kruiden bij. Bovenop de vis komt de rest van de ui en de rest van de verse kruiden. Bestrooi met peper en zout.
  • Vouw voorzichtig de folie dicht, zodat de vis is ingepakt. Leg deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook intussen de tagliatelle. Leg deze eerst op het bord, dan het uitgepakte vispakket.

Tips

Indrukwekkend toch, zo’n hele vis? Als je er door geïntimideerd bent of je houdt niet van koppen, staarten en graatjes, kun je altijd vragen aan de visboer of hij ‘m vast voor je fileert. Houd dan wel een kortere oventijd aan, zo’n 12 minuten.
Meer met vis vind je natuurlijk ook hier op de site.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept