In de categorie verwen jezelf valt bij mij een heerlijk vers stukje vis. Of een hele, zoals in dit recept. Het is je gegund, als je ervan houdt: gewoon lekker doen!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden boter knoflook kruiden pasta spinazie tagliatelle ui zalmforel
Voorbereiding 10 minutenmin
Bereiding 20 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingrediënten
1kleineuiin halve ringen
2handjesspinazie
1zalmforel
30gramboterin dunne plakjes
teentjeknoflookin plakjes
gedroogde kruidennaar smaak, ik gebruikte tijm, rozemarijn, oregano en basilicum
verse kruidennaar smaak, ik gebruikte basilicum
80gramtagliatelleof andere (verse) pasta
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°.
Neem een lang stuk aluminiumfolie en spreid hierop de helft van de uienringen en de spinazie uit. Leg hierop één of twee plakjes boter en de vis.
Leg de knoflookplakjes en een plakje boter in de buikholte van de vis en wrijf rijk in met de gedroogde kruiden. Leg hier ook de verse kruiden bij. Bovenop de vis komt de rest van de ui en de rest van de verse kruiden. Bestrooi met peper en zout.
Vouw voorzichtig de folie dicht, zodat de vis is ingepakt. Leg deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de tagliatelle. Leg deze eerst op het bord, dan het uitgepakte vispakket.
Tips
Indrukwekkend toch, zo'n hele vis? Als je er door geïntimideerd bent of je houdt niet van koppen, staarten en graatjes, kun je altijd vragen aan de visboer of hij 'm vast voor je fileert. Houd dan wel een kortere oventijd aan, zo'n 12 minuten.Meer met vis vind je natuurlijk ook hier op de site.