Deze appelmoescake maakte ik met de ananas-appelmoes op deze site. Ik gebruikte de moes grof, zoals ik ‘m ook graag eet, maar voor een cake zou ik hem volgende keer even pureren met de staafmixer, daar wordt de cake waarschijnlijk luchtiger van.
Tropische appelmoescake
Een wat compactere cake als tussendoortje. Zonder toegevoegde suikers en met havermout, dus ook nog een beetje gezond ;-).
Porties 1 cake
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 3 eitjes
- 100 gram havermout
- 50 gram amandelmeel of kokosmeel
- snufje zout
- 200 gram ananas-appelmoes
- 2 theelepels bakpoeder
- scheutje olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Klop de eieren luchtig. Voeg de havermout, het meel en wat zout toe en meng goed.
- Spatel dan de ananas- appelmoes en het bakpoeder door het beslag en voeg een scheutje neutrale olie toe.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de cake ongeveer 45 minuten, hij is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Tips
Je vindt op deze site natuurlijk nog veel meer ideeën voor hartige én zoete cake. En, mocht je het zoeken, het recept voor de ananas-appelmoes staat hier.
Zonder toegevoegde suikers is dit toch een heerlijk zoet tussendoortje geworden.