Tortellini rauwe ham

Tortellini rauwe ham

Soms wil je, ook als er iemand komt eten, gewoon iets makkelijks maken. Maar het moet wél lekker zijn! Met een zakje tortellini en de juiste andere ingrediënten komt dat vast voor elkaar.

Tortellini met rucola en rauwe ham

Een simpel te maken, maar oh zo heerlijk gerechtje.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden knoflook pasta rauwe ham roomkaas rucola tomaat ui
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram tortellini
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 tomaat in stukjes
  • 100 gram roomkaas met kruiden
  • 75 gram rucola

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de ui en knoflook even aan. Snijd de ham in reepjes en bak deze mee. Voeg na 5 minuten ook de tomatenstukjes toe en roerbak nog eens 5 minuten. Voeg de roomkaas toe en roer deze door het hammengsel.
  • Leg op elk bord een flinke hand rucola. Schep de tortellini er op en overgiet met de saus.

Tips

In eerste instantie maakte ik dit gerecht met kookroom. Door roomkaas met kruiden te gebruiken, wordt de saus wat dikker.
Heb je rucola over? Dat smaakt bijna overal lekker bij. Leg bijvoorbeeld eens een plukje op je boterham met kaas of vleeswaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept