Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Surf&Turf met broccoli

Surf + Turf met broccoli

Waarom zou je surf&turf alleen in een restaurant bestellen? Met vleeswaren is het zó zelf gemaakt en deze variant met broccoli is ook nog eens heel gezond.

Surf & Turf met broccoli

Altijd lekker, een combinatie van vlees en vis met verse groenten.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden broccoli champignons eten uit een kommetje hoofdgerecht noedels vis vlees
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 80 gram grote garnalen
  • 5 plakjes salami of chorizo in kwarten gesneden
  • ½ Spaanse peper fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 uitje fijngesneden
  • 75 gram champignons in stukjes
  • 1 blokje wok noedels
  • 75 gram broccoli in kleine roosjes
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

  • Men de sojasaus en het limoensap door elkaar en marineer hierin de garnalen.
  • Leg de kwart plakjes salami uitgespreid in een droge, hete koekenpan en bak ze in hun eigen vet lekker krokant. Haal de plakjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de peper, knoflook en ui even aan. Als de uitjes glazig zijn, kun je de champignons toevoegen.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hang gedurende één minuut een vergiet of zeef met de broccoli in de pan en blancheer deze op die manier. Spoel na met ijskoud water.
  • Schep, als de champignons gaar zijn, het groentemengsel uit de pan en maak deze met wat keukenpapier droog. Verhit een beetje olie en giet hierin de garnalen inclusief marinade. Bak ze snel om en om gaar.
  • Schep de afgegoten noedels en groentemix door elkaar, voeg de knapperige salami en de garnalen toe en giet het restant van de warme marinade over het geheel. Garneer met de sesamzaadjes.

Tips

Heb je trek in iets anders of iets over? Zoek hier naar meer recepten met garnalen, salami, chorizo, Spaanse peper, broccoli of champignons.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept