Waarom zou je surf&turf alleen in een restaurant bestellen? Met vleeswaren is het zó zelf gemaakt en deze variant met broccoli is ook nog eens heel gezond.
Surf & Turf met broccoli
Altijd lekker, een combinatie van vlees en vis met verse groenten.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 80 gram grote garnalen
- 5 plakjes salami of chorizo in kwarten gesneden
- ½ Spaanse peper fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 uitje fijngesneden
- 75 gram champignons in stukjes
- 1 blokje wok noedels
- 75 gram broccoli in kleine roosjes
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
- Men de sojasaus en het limoensap door elkaar en marineer hierin de garnalen.
- Leg de kwart plakjes salami uitgespreid in een droge, hete koekenpan en bak ze in hun eigen vet lekker krokant. Haal de plakjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de peper, knoflook en ui even aan. Als de uitjes glazig zijn, kun je de champignons toevoegen.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hang gedurende één minuut een vergiet of zeef met de broccoli in de pan en blancheer deze op die manier. Spoel na met ijskoud water.
- Schep, als de champignons gaar zijn, het groentemengsel uit de pan en maak deze met wat keukenpapier droog. Verhit een beetje olie en giet hierin de garnalen inclusief marinade. Bak ze snel om en om gaar.
- Schep de afgegoten noedels en groentemix door elkaar, voeg de knapperige salami en de garnalen toe en giet het restant van de warme marinade over het geheel. Garneer met de sesamzaadjes.
Tips
Heb je trek in iets anders of iets over? Zoek hier naar meer recepten met garnalen, salami, chorizo, Spaanse peper, broccoli of champignons.