Altijd lekker, een combinatie van vlees en vis met verse groenten.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden broccoli champignons eten uit een kommetje hoofdgerecht noedels vis vlees
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingredients
2eetlepelssojasaus
2eetlepelslimoensap
80gramgrote garnalen
5plakjessalami of chorizoin kwarten gesneden
½Spaanse peperfijngesneden
1teentjeknoflookfijngesneden
1uitjefijngesneden
75gramchampignonsin stukjes
1blokjewok noedels
75grambroccoliin kleine roosjes
2eetlepelssesamzaad
Instructions
Men de sojasaus en het limoensap door elkaar en marineer hierin de garnalen.
Leg de kwart plakjes salami uitgespreid in een droge, hete koekenpan en bak ze in hun eigen vet lekker krokant. Haal de plakjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de peper, knoflook en ui even aan. Als de uitjes glazig zijn, kun je de champignons toevoegen.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hang gedurende één minuut een vergiet of zeef met de broccoli in de pan en blancheer deze op die manier. Spoel na met ijskoud water.
Schep, als de champignons gaar zijn, het groentemengsel uit de pan en maak deze met wat keukenpapier droog. Verhit een beetje olie en giet hierin de garnalen inclusief marinade. Bak ze snel om en om gaar.
Schep de afgegoten noedels en groentemix door elkaar, voeg de knapperige salami en de garnalen toe en giet het restant van de warme marinade over het geheel. Garneer met de sesamzaadjes.