Stapeltje groenten
Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het echt helemaal niet. Meestal snijd ik de groenten in blokjes, vandaag ben ik een keer voor schijfjes gegaan. Daarna stapelen, af en toe een plakje pepersalami ertussen, beetje parmezaan erover, tijdje in de oven en klaar. Twee stapeltjes, lekker helemaal voor jezelf.
Porties 1 portie
Calorieën 750kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 150 gram krieltjes geschild
- 100 gram winterpeen
- 100 gram courgette
- 2 grote tomaten
- 80 gram pepersalami
- 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Snijd alle groenten in dunne plakjes. Je kúnt een mandoline gebruiken, maar daar heb ik geen beste ervaringen mee… 😉
- Maak een stukje bakpapier een beetje nat en verkreukel het. Verdeel het vervolgens heel makkelijk over twee kleine taartvormpjes. Ga nu de vormpjes vullen met de schijfjes: aardappel, courgette, pepersalami, wortel, tomaat, pepersalami, aardappel, courgette, pepersalami, wortel en tomaat. Verdeel vervolgens de kaas erover. Schuif in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.Wanneer de kaas te snel bruin wordt, leg er dan een stukje aluminiumfolie eroverheen.
- Haal de taartvormpjes voorzichtig uit de oven en verwijder de rand. Nu alleen nog de uitdaging om de stapeltjes mooi op een bord te krijgen.
Nutrition
Calories: 750kcal