Winterweer is stamppotweer! Deze met ijsbergsla zal ook in de warmere maanden heerlijk smaken. Geen vlees en als je de witte kaas vervangt voor vega kaas of noten ook nog eens veganistisch.
Stamppot met ijsbergsla
Een lekker stamppotje met ijsbergsla. Makkelijk en als je één slablad achterhoudt voor de presentatie ziet het er ook nog eens geweldig uit.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken
- 1 eetlepel crème fraîche (veganistisch, vervang voor OMS door soja kwark)
- ¼ krop ijsbergsla fijngesneden
- 80 gram witte kaas in blokjes, vervang door noten naar smaak voor een veganistische variant
- 5 zongedroogde tomaatjes in reepjes
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 1 eetlepel kappertjes
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp met de crème fraîche tot een smeuïge puree.
- Roer de sla, kaas, tomaatjes, zilveruitjes en kappertjes erdoor. Breng op smaak met vers gemalen peper.
Tips
Gebruik in plaats van crème fraîche ook eens Griekse yoghurt om de aardappelpuree mee te maken.
Trek in een ander stamppotje? We hebben keuze genoeg!