Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Stamppot met ijsbergsla
Een lekker stamppotje met ijsbergsla. Makkelijk en als je één slablad achterhoudt voor de presentatie ziet het er ook nog eens geweldig uit.
Moeilijkheid
eitje
Afwas
heel weinig
Trefwoorden
aardappel crème fraîche ijsbergsla kappertjes stamppot tomaat vegetarisch witte kaas zilveruitjes
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereiding
20
minuten
min
Porties
1
portie
Recept van
Gabrielle
Ingrediënten
200
gram
kruimige aardappelen
geschild en in stukken
1
eetlepel
crème fraîche
(veganistisch, vervang voor OMS door soja kwark)
¼
krop ijsbergsla
fijngesneden
80
gram
witte kaas
in blokjes, vervang door noten naar smaak voor een veganistische variant
5
zongedroogde tomaatjes
in reepjes
2
eetlepels
zilveruitjes
1
eetlepel
kappertjes
Instructies
Kook de aardappelen in gezouten water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp met de crème fraîche tot een smeuïge puree.
Roer de sla, kaas, tomaatjes, zilveruitjes en kappertjes erdoor. Breng op smaak met vers gemalen peper.
Tips
Gebruik in plaats van crème fraîche ook eens
Griekse yoghurt
om de aardappelpuree mee te maken.
Trek in een ander
stamppotje
? We hebben keuze genoeg!