Gepaneerde parmezaanschnitzel

Gepaneerde parmezaanschnitzel

Gepaneerde parmezaanschnitzel met pestosaus

Een lekker schnitzeltje is altijd prima, helemaal als je hem zelf even paneert. Geef aan het paneren eens een smakelijke twist, door er geraspte parmezaanse kaas aan toe te voegen. Pestosausje erbij, wat sperziebonen met rauwkost, en smullen maar.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden parmezaan pestosaus schnitzel zelf paneren
Bereiding 30 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 630kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 ongepaneerde schnitzel (een varkenshaasje kan ook!)
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eitje losgeklopt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 200 gram sperziebonen
  • 20 gram basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gram rauwkost (naar eigen keuze)

Instructies

  • Snij de schnitzel in reepjes. Haal ieder reepje eerst goed door de bloem, dan door het losgeklopte eitje en dan door de mix van paneermeel en geraspte parmezaanse kaas. Herhaal dit met alle reepjes.
  • Breng ondertussen een pan water met water (evt. met een groentebouillonblokje) aan de kook en kook hierin de sperziebonen ongeveer 15 minuten.
  • Bak de schnitzel reepjes op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten per kant, tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Maak ondertussen de pestosaus: mix de basilicum, pijnboompitten, ricotta, knoflook, zout, peper en olijfolie in de keukenmachine.
  • Giet de sperziebonen af en meng de rauwkost erdoor. Nu nog alles bij elkaar op een bordje leggen en dan kun je gaan smullen.

Tips

Was het lekker? We hebben natuurlijk nog meer recepten met vlees voor je als inspiratie.

Nutrition

Calories: 630kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept