Spitskool gesmoord in pindakaas
Ingrediënten
- 1 grote ui
- ½ spitskool
- 70 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst
- 1 blokje groentebouillon
- 50 gram pindakaas
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 scheut melk
Instructies
- Breng in een pannetje water aan de kook voor de rijst.
- Snijd het uitje, en de spitskool. Fruit deze aan in een beetje olie of bakboter.
- Voeg de rijst aan het water toe en laat 8 minuten koken. Voeg er een half bouillonblokje aan toe, voor wat extra smaak.
- Voeg de pindakaas, de kerrie, het andere halve bouillonblokje en een flinke scheut melk toe aan de groenten en roer goed door. Wanneer je geen melk in huis hebt, kun je ook gewoon water gebruiken.
- Laat de groenten op laag vuur smoren tot de rijst klaar is. Voeg het samen in een kommetje.