Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Spitskool gesmoord in pindakaas

Spitskool gesmoord in pindakaas

Spitskool gesmoord in pindakaas

Je móet natuurlijk helemaal niets, maar eigenlijk…. moet je dit gewoon een keertje maken. Gewoon, om jezelf een plezier te doen. Supermakkelijk en erg lekker!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden eten uit een kommetje kerrie melk pindakaas rijst spitskool ui vegetarisch
Bereiding 15 minuten
Porties portie
Calorieën 600kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • ½ spitskool
  • 70 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 gram pindakaas
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 scheut melk

Instructies

  • Breng in een pannetje water aan de kook voor de rijst.
  • Snijd het uitje, en de spitskool. Fruit deze aan in een beetje olie of bakboter.
  • Voeg de rijst aan het water toe en laat 8 minuten koken. Voeg er een half bouillonblokje aan toe, voor wat extra smaak.
  • Voeg de pindakaas, de kerrie, het andere halve bouillonblokje en een flinke scheut melk toe aan de groenten en roer goed door. Wanneer je geen melk in huis hebt, kun je ook gewoon water gebruiken.
  • Laat de groenten op laag vuur smoren tot de rijst klaar is. Voeg het samen in een kommetje.

Tips

Wat te doen met de andere halve spitskool? Je kunt het recept natuurlijk in dubbele portie maken, invriezen en er later nog een keer van genieten. Of je maakt er morgen een lekkere soep van! Het recept hiervoor vind je binnenkort ook hier op de site.

Nutrition

Calories: 600kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept