Spitskool gesmoord in pindakaas

Spitskool gesmoord in pindakaas

Spitskool gesmoord in pindakaas

Je móet natuurlijk helemaal niets, maar eigenlijk…. moet je dit gewoon een keertje maken. Gewoon, om jezelf een plezier te doen. Supermakkelijk en erg lekker!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden eten uit een kommetje kerrie melk pindakaas rijst spitskool ui vegetarisch
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 600kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • ½ spitskool
  • 70 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 gram pindakaas
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 scheut melk

Instructies

  • Breng in een pannetje water aan de kook voor de rijst.
  • Snijd het uitje, en de spitskool. Fruit deze aan in een beetje olie of bakboter.
  • Voeg de rijst aan het water toe en laat 8 minuten koken. Voeg er een half bouillonblokje aan toe, voor wat extra smaak.
  • Voeg de pindakaas, de kerrie, het andere halve bouillonblokje en een flinke scheut melk toe aan de groenten en roer goed door. Wanneer je geen melk in huis hebt, kun je ook gewoon water gebruiken.
  • Laat de groenten op laag vuur smoren tot de rijst klaar is. Voeg het samen in een kommetje.

Tips

Wat te doen met de andere halve spitskool? Je kunt het recept natuurlijk in dubbele portie maken, invriezen en er later nog een keer van genieten. Of je maakt er morgen een lekkere soep van! Het recept hiervoor vind je binnenkort ook hier op de site.

Nutrition

Calories: 600kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept