Eens per twee weken ben ik een paar dagen in mijn vakantiehuisje op de Veluwe. Prachtige omgeving, samen met ’t hondje op pad… Omdat ik er regelmatig ben, zorg ik ook dat er altijd wel wat in de voorraadkast ligt, zodat ik niet direct na aankomst boodschappen hoef te doen. En meestal neem ik nog wat verse groenten en fruit mee die thuis nog over waren.
Deze keer had ik eigenlijk alleen een krop sla en een paar avocado’s mee. Die avo’s, die moesten sowieso nog even rijpen. En ik ben gek op een maaltijdsalade, maar de extra’s die ik daarvoor beschikbaar had waren wel érg mager. Maar weet je wat? Je kunt (bijna) overal soep van maken! Slasoep werd het dus. En lékker! Ik ga vaker voor ‘niks in huis’!
Slasoep
Soep van sla? Jazeker! Een heerlijk gezond vers soepje.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 kleine aardappels geschild en in blokjes
- 1 eetlepel bouillonpoeder of een blokje
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ krop sla
- zwarte peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in de bouillon ongeveer 15 minuten.
- Als de aardappels vijf minuten gekookt hebben, fruit je de knoflook en ui met het paprikapoeder zachtjes aan. Voeg na weer vijf minuten de in stukken gescheurde slablaadjes toe en laat deze wat slinken op laag vuur. Voeg dan de aardappels met bouillon en al toe. Laat nog vijf minuutjes doorkoken totdat de aardappels gaar zijn.
- Pureer de soep en breng op smaak met lekker veel zwarte peper.
Tips
Zo simpel, zo lekker. Ik vond ook nog wat pulled chicken, dat was lekker er door. Maar zeker niet nodig, ook zo puur en vegan vond ik deze soep echt heerlijk.
Wil je sneller klaar zijn? Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappels gebruiken. Voeg die dan met bouillonpoeder of -blokje en water toe en kook nog vijf minuutjes door vóórdat je de soep pureert.