Shakshuka meets melanzane alla parmigiana

Shakshuka meets melanzane alla parmigiana

Eigenlijk wilde ik melanzane alla parmigiana gaan maken. Maar de stekker van de oven ligt los op de kast en zoeken naar een verlengkabeltje was te veel gedoe ;-). En shakshuka is ook altijd geweldig lekker. Waarom die twee niet mixen? Zo gezegd, zo gedaan.

Shakshuka meets melanzane alla parmigiana

Als je het nu over het beste van twee werelden hebt, dan kom je met dit door elkaar gemixte gerecht toch een heel eind!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden aubergine eitje kruiden parmezaan tomaat ui vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 kleine ui rode ui is lekker, witte of roze kan ook, in halve ringen
  • 2 eetlepels gemengde gedroogde (Italiaanse) kruiden bijvoorbeeld oregano, basilicum, tijm, rozemarijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 aubergine bijvoorbeeld een graffiti aubergine, maar een gewone kan natuurlijk ook, in dunne halve plakken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eitje
  • 30 gram Parmezaanse kaas in plakjes

Instructies

  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak hierin de uienringen zachtjes aan. Voeg ook gelijk de kruiden en peper toe en meng deze goed met de olie. Voeg, als de uien zacht zijn, de aubergineplakken toe en bak deze op lage temperatuur rustig een minuut of vijf mee totdat de plakken zacht worden.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en warm goed door totdat de saus nét kookt. Maak een kuiltje in het midden en tik hierin voorzichtig je eitje. Leg de plakjes Parmezaanse kaas er om heen en laat met een deksel op de pan het ei stollen en de kaas smelten.

Tips

Lekker met een stuk vers brood er bij.
Meer shakshuka varianten vind je natuurlijk ook hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept