Pindasoep vind ik één van de lekkerste soepen die er bestaan. Maar wat als je nou geen pinda’s mag of lust? Dan maak je ‘m met sesam! En pssst: deze is misschien wel lekkerder dan ‘gewone’ pindasoep.
Sesamsoep
Een variant op pindasoep voor mensen die geen pinda's lusten of mogen: sesamsoep. En deze is misschien wel lekkerder dan de pinda variant. De hoeveelheden zijn voor een maaltijdsoep voor één persoon, het is echt een flinke maaltijd. Wil je de soep als voorgerecht serveren, halveer dan de aantallen per persoon en voeg wat extra water toe. Je kunt ook de aardappels weglaten als je 'm wat lichter wilt maken.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ¼ Habanero of andere Spaanse peper fijngesneden
- 5 bladen paksoi gesneden (ongeveer een halve kleine struik)
- 4 eetlepels tahin sesampasta
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 kleine aardappels vastkokend, geschild en in blokjes
- 1 handje taugé
- 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
Instructies
- Fruit de ui met de knoflook en peper in wat water. Voeg de paksoi toe en bak even mee.
- Blus af met ongeveer 400 ml water en breng aan de kook. Voeg de tahin toe en roer goed door. Voeg ook het bouillonpoeder, de sojasaus en de aardappelblokjes toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
- Bestrooi vóór het opdienen met de taugé en het sesamzaad.