Een variant op pindasoep voor mensen die geen pinda's lusten of mogen: sesamsoep. En deze is misschien wel lekkerder dan de pinda variant. De hoeveelheden zijn voor een maaltijdsoep voor één persoon, het is echt een flinke maaltijd. Wil je de soep als voorgerecht serveren, halveer dan de aantallen per persoon en voeg wat extra water toe. Je kunt ook de aardappels weglaten als je 'm wat lichter wilt maken.
5bladen paksoigesneden (ongeveer een halve kleine struik)
4eetlepelstahinsesampasta
1theelepelbouillonpoeder
2eetlepelssojasaus
2kleine aardappelsvastkokend, geschild en in blokjes
1handje taugé
1eetlepelsesamzaadgeroosterd
Instructies
Fruit de ui met de knoflook en peper in wat water. Voeg de paksoi toe en bak even mee.
Blus af met ongeveer 400 ml water en breng aan de kook. Voeg de tahin toe en roer goed door. Voeg ook het bouillonpoeder, de sojasaus en de aardappelblokjes toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Bestrooi vóór het opdienen met de taugé en het sesamzaad.
Tips
Heb je taugé over of wil je inspiratie voor nog meer soep? Kijk dan zeker even verder.