Lekker én makkelijk, met ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Je kunt het hele bakje spekjes er door doen, of na het bakken de helft in de koelkast bewaren in een afgesloten doosje. Het pepertje bewaar je ongesneden in de koelkast, dat kan makkelijk een paar dagen.
Romige pasta met spekjes en spinazie
Supersnel en superlekker
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 90 gram pasta naar keuze
- 125 gram spekjes
- ½ Spaanse peper in kleine stukjes
- 1 handje champignons in stukjes
- 3 kleine trostomaatjes in stukjes
- 1 handje spinazie
- 1 eetlepel roomkaas met of zonder kruiden
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking.
- Bak de spekjes lekker knapperig. Voeg de Spaanse peper toe en bak even mee. Voeg daarna de champignons en de tomaatjes toe en bak deze ook even mee. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken.
- Voeg tot slot de roomkaas toe en de afgegoten pasta. Roer alles goed door elkaar.
Tips
Natuurlijk gooi je die andere halve Spaanse peper niet weg, die kan weer ergens anders door – is trouwens in een bakje in de koelkast een paar dagen te bewaren. En met de spekjes, tomaatjes, champignons en spinazie kun je weer heel veel ander lekkers maken.