Gegrilde groentesoep met risotto

Gegrilde groentesoep met risotto

Waarom zou je altijd vermicelli door de soep doen? Risotto is een heerlijk alternatief en geeft een lekkere bite. En als je de groenten eerst grilt, krijgt je home-made soep net even wat extra smaak. Gewoon lekker een grote pan maken, soep vriest gemakkelijk in en dan heb je altijd zo’n lekker soepje in huis. Tot ’t op is, natuurlijk ;-).

Gegrilde groentesoep met risotto

Tja, 't is even werk. Maar dan heb je een heerlijke maaltijdsoep voor een etentje met z'n zessen of nog vijf porties over voor in de vriezer.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje hoofdgerecht meerpersoons recept OMS proof risotto soep veganistisch vegetarisch wortel
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 1 uur
Porties 6 porties
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 10 grote champignons
  • 1 Habanero
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram risottorijst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Snijd de groenten behalve één ui en de tomaten, in grove stukken van circa 2×2 cm. Vermeng ze met een flinke hoeveelheid (Italiaanse) kruiden zoals basilicum, tijn, rozemarijn en oregano. Voeg ook wat peper en zout toe en hussel alles door elkaar. Voeg een scheut (olijf)olie toe.
  • Spreid de groenten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten.
  • Snipper je andere uitje fijn en snijd de knoflook en Habanero in kleine stukjes.
  • Zet een grote soeppan op je warmtebron en doe hierin de ui, knoflook, Habanero en een scheutje water. Bak op die manier ui, knoflook en peper even aan. Voeg dan de tomatenpuree en nog een scheutje water toe en roer goed los.
  • Voeg daarna de risotto toe en bak heel even mee. Voeg een flinke scheut water toe en breng zachtjes aan de kook. Blijf steeds als het water bijna is opgenomen wat water toevoegen en voeg ook de verse en ingeblikte tomatenblokjes toe. Let op: blijf goed roeren en voeg niet te veel water ineens toe, zodat de risotto de tomatensmaak goed kan opnemen. Na ongeveer 15 minuten is de risotto gaar.
  • Voeg de gegrilde groenten en nog ongeveer een liter water toe.

Tips

Tip: wil of mag je geen olie gebruiken? Rooster dan de groenten in de airfryer.
Tip: gebruik water uit de waterkoker (kokend of net gekookt dus), zo blijft je risotto gewoon doorkoken.
Bij het maken van soep houd je eigenlijk nooit restjes over. Is dat toch zo? Hier zie je wat je verder nog kunt met aubergine, courgette, paprika, wortel, champignons en risottorijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept