Romige dillepesto

Romige dillepesto

Pesto kun je met heel veel verschillende kruiden maken. Dus toen ik een bakje dille in de koelkast had staan (zelf kweken doet het ook heel goed, maar helaas niet bij mij 🙂 ), leek dat me een goede basis. En dat klopte!

Romige dillepesto

Een heerlijk romige pesto om in te dippen, bij een visgerecht of door een salade. Wat is pesto toch lekker veelzijdig!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden cashewnoten crème fraîche dille knoflook limoen olijfolie parmezaan vegetarisch
Voorbereiding 2 minuten
Porties 1 potje
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 bakje dille
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel crème fraîche (light)
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas verbrokkeld of geraspt

Instructies

  • Doe alles bij elkaar in de beker van de Nutribullet en mix tot een gladde pesto. Voeg een drupje olie toe als hij te dik is.

Tips

Je kunt verse pesto prima een paar dagen tot een week in de koelkast bewaren met een laagje olijfolie er bovenop. Of vries het in (in een ijsblokjesvorm), zo heb je altijd wat van je verse pesto bij de hand!
Meer met pesto? Inspiratie op de website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept