Pesto kun je met heel veel verschillende kruiden maken. Dus toen ik een bakje dille in de koelkast had staan (zelf kweken doet het ook heel goed, maar helaas niet bij mij 🙂 ), leek dat me een goede basis. En dat klopte!
Romige dillepesto
Een heerlijk romige pesto om in te dippen, bij een visgerecht of door een salade. Wat is pesto toch lekker veelzijdig!
Porties 1 potje
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 bakje dille
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels cashewnoten
- 1 eetlepel crème fraîche (light)
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas verbrokkeld of geraspt
Instructies
- Doe alles bij elkaar in de beker van de Nutribullet en mix tot een gladde pesto. Voeg een drupje olie toe als hij te dik is.
Tips
Je kunt verse pesto prima een paar dagen tot een week in de koelkast bewaren met een laagje olijfolie er bovenop. Of vries het in (in een ijsblokjesvorm), zo heb je altijd wat van je verse pesto bij de hand!
Meer met pesto? Inspiratie op de website.