Rijst met een prutje. dat was een begrip in mijn studententijd. Het prutje hing af van groenten die we ergens hadden gescoord en vaak ging er gehakt door omdat dat goedkoop was. Deze variant op rijst met een prutje deed me weer terugdenken aan die tijd. Rijst met een prutje 2.0!
Rijst met paddenstoelen en sugarsnaps
Een 2.0 variant op het studentengerecht rijst met een prutje. Lekker!
Porties 2 portie
Ingrediënten
- 160 gram zilvervliesrijst
- 400 gram paddenstoelen bijvoorbeeld witte en kastanjechampignons, in plakjes
- 250 gram sugar snaps
- 160 gram gerookte kip in dunne plakjes
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels Sriracha saus
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de champignons in een scheutje olie rustig bruin en gaar.
- Kook de schoongemaakte sugarsnaps een minuut of vier voor.
- Voeg de kip en de sugarsnaps toe aan de champignons. Warm alles goed mee en voeg de kokosmelk, sojasaus en Sriracha toe. Laat de saus iets indikken.
- Schep de rijst op een bord en de saus er overheen.
Tips
Lekker hè, sugar snaps? Daar kun je nog veel meer mee maken.