Aardbeien stracciatella kwarkcake

Aardbeien stracciatella kwarkcake

Kwarktaart maken doe je normaal gesproken in een springvorm. Maar zou je ‘m ook in een cakevorm kunnen maken? Jazeker! Je moet alleen wel omgekeerd stapelen, dus de bodem als laatste.

Aardbeien stracciatella kwarkcake

Deze stracciatella kwarkcake met aardbeien is niet moeilijk om te maken. Je hebt er wel een kleine dosis geduld voor nodig.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardbeien boter chocolade gelatine kwark oreo
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
De koelkast helpt mee, daar hoef je zelf niets aan te doen 4 uur
Porties 1 cake
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 100 gram pure chocolade grof gehakt
  • 500 gram kwark
  • 100 gram aardbeien
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • 20 oreo koekjes + een paar voor de decoratie
  • 50 gram boter

Instructies

  • Week de gelatine een minuut of tien in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm ze stuk voor stuk in het sinaasappelsap tot ze opgelost zijn.
  • Roer de gehakte chocolade door de kwark en roer vervolgens het sinaasappelsap met de opgeloste gelatine er door.
  • Bekleed een cakevorm met twee op maat gemaakte stroken bakpapier (één in de lengte en één in de breedte) en stort hierin het kwarkmengsel. Zet voor 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd een paar aardbeien in plakjes en bedek hiermee de kwarklaag. Bestrijk met de aardbeienjam (deze kun je eventueel eerst iets verwarmen met een paar eetlepels sinaasappelsap om 'm wat dunner te maken). Zet weer terug in de koelkast voor minimaal een uur.
  • Maal de oreokoekjes fijn in de hakmolen of keukenmachine. Smelt de boter en vermeng deze met het koekkruim. Bedek hiermee de jamlaag en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Zet weer terug in de koelkast, voor minimaal een uur.
  • Haal de cake uit de koelkast en keer 'm voorzichtig op een schaal. Decoreer met de overgehouden oreokoekjes en wat aardbeien.

Tips

Oreo’s zijn los al lekker, maar het kruim dat je ervan kunt maken is minstens zo onweerstaanbaar om te gebruiken in desserts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept