Preigratin met geitenkaas

Preigratin met geitenkaas

Eigenlijk ben ik niet zo’n enorme prei-fan. Natuurlijk, door een soepje of saus gaat vaak wel zo’n groen-witte topper, maar los als groente at ik het eigenlijk nooit. Totdat ik nog een prei én zachte geitenkaas in de koelkast zag liggen en dit recept maakte. Dit is een blijvertje, zeker weten!

Preigratin met geitenkaas

Zelfs als je geen preifan bent, ga je dit lekker vinden. De combinatie met geitenkaas maakt dit gerecht heerlijk zacht.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel geitenkaas knoflook prei vegetarisch walnoten
Voorbereiding 5 minuten
Geduld, terwijl de oven het werk doet 45 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen geschild en in plakjes
  • 1 prei in ringen
  • 80 gram zachte geitenkaas in plakjes
  • 50 ml melk
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 handje geraspte geitenkaas
  • 20 gram walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Maak laagjes in een ingevette ovenschaal: eerst aardappel. dan prei, dan geitenkaas, dan weer aardappel.
  • Meng de melk met de knoflook en schenk deze over de laagjes.
  • Strooi de geraspte kaas erover en dan de walnoten. Schuif voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Was het lekker? Plaats eens een reactie onder dit recept! En als je meer inspiratie voor ovenschotels zoekt, vind je die natuurlijk hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept