Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Preigratin met geitenkaas
Zelfs als je geen preifan bent, ga je dit lekker vinden. De combinatie met geitenkaas maakt dit gerecht heerlijk zacht.
Moeilijkheid
goed te doen
Afwas
heel weinig
Trefwoorden
aardappel geitenkaas knoflook prei vegetarisch walnoten
Voorbereiding
5
minuten
min
Geduld, terwijl de oven het werk doet
45
minuten
min
Porties
1
portie
Recept van
Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingrediënten
200
gram
aardappelen
geschild en in plakjes
1
prei
in ringen
80
gram
zachte geitenkaas
in plakjes
50
ml
melk
1
teentje
knoflook
uit de pers
1
handje
geraspte geitenkaas
20
gram
walnoten
grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°.
Maak laagjes in een ingevette ovenschaal: eerst aardappel. dan prei, dan geitenkaas, dan weer aardappel.
Meng de melk met de knoflook en schenk deze over de laagjes.
Strooi de geraspte kaas erover en dan de walnoten. Schuif voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Was het lekker? Plaats eens een reactie onder dit recept! En als je meer inspiratie voor
ovenschotels
zoekt, vind je die natuurlijk hier.