Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep

De herfst koud, guur en somber? Dan maak je voor jezelf toch gewoon dit iets zoete, vrolijke en warme soepje?! Daar knap je vanzelf van op!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden mais pompoen soep veganistisch vegetarisch
Bereiding 20 minuten
Porties 2 porties
Calorieën 175kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenstukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 klein blikje maïs
  • ½ flesje kookroom (light)

Instructies

  • Bak de pompoen even aan met de knoflook en de kruiden. Voeg dan de bouillon toe (van een blokje) en laat dit ongeveer 15 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en roer dan de kookroom en de mais erdoor. Laat nog heel even zachtjes koken.

Tips

Dit recept is voor 2 porties. Maar dat is vooral omdat je de volgende dag écht nog een kommetje lust! Je kunt de soep natuurlijk ook nog wat langer bewaren in de vriezer. 
De soep is lekker met een (kaas-)broodje, mét pompoenpitjes!
Heb je toch trek in iets anders met pompoen? Of een ander soepje?

Nutrition

Calories: 175kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept