Weinig tijd? Maak een poké bowl! Serieus, als je één keer de tijd neemt om het hele pak rijst klaar te maken en in porties in de vriezer te doen, ben je écht zo klaar.
Poké bowl (voor jezelf)
Oooh, één van mijn favorieten. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar het is altijd lekker.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- magnetron
Ingrediënten
- 150 gram sushirijst bereid, uit de vriezer
- 80 gram gerookte zalm(snippers)
- ½ eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel soyasaus
- ¼ eetlepel limoensap
- ⅛ theelepel sriracha saus
- ½ avocado in plakjes
- 50 gram edamame boontjes uit de vriezer (zak)
- ½ blikje maïs
- 1 stukje komkommer in reepjes
- 2 wortels in stukjes
Instructies
- Ontdooi de rijst (in de magnetron).
- Meng mayonaise, soyasaus, limoensap en sriracha saus en marineer hierin de zalm.
- Schep de rijst in je kommetje en schik de zalm en groenten er bovenop. Bestrooi met sesamzaad.
Tips
Het is heel gemakkelijk om sushirijst in te vriezen. Dus ik kook en marineer altijd gelijk het hele pak, maak er porties van en vries deze in. Dan zit je helemaal razendsnel aan je bowl!
Je kunt allerlei groenten (en fruit!) aan je bowl toevoegen. Radijsjes, een stuk mango, paprika, het kan allemaal. Net wat je in huis hebt én waar je trek in hebt. Doe mij maar elke dag zo’n bowl. En wat je over hebt aan zalm, avocado, edamame boontjes, maïs, komkommer en wortel kun je wel weer in een ander recept stoppen.