Pita broodjes kun je prima invriezen als het pakje open is. Of… je gebruikt ze als pizzabodem! Met een restje groenten en wat kaas heb je in no time heerlijke pizza’s voor jezelf gemaakt.
Pittige pita pizza’s
Restjes, restjes, restjes. Daar maak je de lekkerste dingen mee! Zoals deze pita pizza's.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 pita broodjes
- 1 klein blikje tomatenpuree of een restje tomatensaus (ketchup kan ook)
- 1 tomaat in dunne plakjes
- restje groenten naar keuze bijvoorbeeld champignons of paprika, in plakjes of stukjes
- 1 handje geraspte kaas (veganistisch, gebruik voor OMS bijvoorbeeld edelgistvlokken)
- jalapeño pepers naar smaak gesneden, uit een potje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Besmeer de pita’s met tomatensaus en beleg ze met de groenten en de pepers. Bestrooi met de geraspte kaas en lekker veel oregano.
- Bak je pitapizza’s ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Je kunt het zo gek doen als je wilt met deze pitapizza’s. Meng bijvoorbeeld de tomatenpuree met een restje crème fraîche voor een romige basissaus. En natuurlijk kun je ook vlees(waren) toevoegen, net wat jij lekker vindt!
Let bij OMS proof goed op bij het kopen van vega kaas. In veel ‘kazen’ zit kokosvet of -olie. Je bent het misschien al gewend, maar lees goed wat er in zit voordat je het gebruikt ;-).
Meer pizza ideeën? We hebben er genoeg! En met restjes groenten maak je ook heerlijke soep.