Pittige pita pizza’s

Pittige pita pizza's

Pita broodjes kun je prima invriezen als het pakje open is. Of… je gebruikt ze als pizzabodem! Met een restje groenten en wat kaas heb je in no time heerlijke pizza’s voor jezelf gemaakt.

Pittige pita pizza’s

Restjes, restjes, restjes. Daar maak je de lekkerste dingen mee! Zoals deze pita pizza's.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden groenten Italiaans OMS proof pita pizza tomaat veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 2 pita broodjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree of een restje tomatensaus (ketchup kan ook)
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • restje groenten naar keuze bijvoorbeeld champignons of paprika, in plakjes of stukjes
  • 1 handje geraspte kaas (veganistisch, gebruik voor OMS bijvoorbeeld edelgistvlokken)
  • jalapeño pepers naar smaak gesneden, uit een potje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Besmeer de pita’s met tomatensaus en beleg ze met de groenten en de pepers. Bestrooi met de geraspte kaas en lekker veel oregano.
  • Bak je pitapizza’s ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Je kunt het zo gek doen als je wilt met deze pitapizza’s. Meng bijvoorbeeld de tomatenpuree met een restje crème fraîche voor een romige basissaus. En natuurlijk kun je ook vlees(waren) toevoegen, net wat jij lekker vindt!
Let bij OMS proof goed op bij het kopen van vega kaas. In veel ‘kazen’ zit kokosvet of -olie. Je bent het misschien al gewend, maar lees goed wat er in zit voordat je het gebruikt ;-).
Meer pizza ideeën? We hebben er genoeg! En met restjes groenten maak je ook heerlijke soep.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept