Loempia’s

Loempia's

Nee, niet die gefrituurde deze keer. Maar de spring rolls met rijstpapier. Je kunt ze warm of koud eten en vullen en ze zijn ideaal om restjes in te verwerken.

Loempia’s

Dit is niet de gefrituurde variant (met filodeeg), maar die met rijstvellen. Lijkt misschien lastig te verwerken, maar dat valt reuze mee. En het is weer een manier om je restjes op te krijgen, want je kunt er echt álles wat je wilt instoppen.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden groenten loempia mihoen OMS proof veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 6 stuks
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 blok mihoen of rijst noedels / glas noedels
  • groenten bijvoorbeeld (zoals op de foto) een restje oesterzwammen, puntpaprika, wortel, taugé
  • 6 rijstvellen

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of scheur de groenten in stukken waar nodig en bak ze heel even aan in wat water (OMS) of olie (dit hoeft trouwens niet, maar vind ik met paddenstoelen wel lekkerder).
  • Leg één rijstvel op een plat bord in een klein laagje warm water. Maak ook je werkplank en je handen een beetje nat. Als het vel zacht en doorzichtig is, leg je het voorzichtig op de plank. Schep een beetje vulling op het blad. Vouw dan eerst de onderkant dicht, dan de zijkanten en rol ze dan op. Maar zo zes rolletjes.

Tips

Ik had geen glas noedels in huis dus heb een beetje vermicelli gekookt. Werkt ook! Lekker met sojasaus of pindasaus. Dit recept is voldoende voor zes loempiaatjes. Dan is het een kleine maaltijd (lunch) voor twee personen. Je kunt de loempia’s bewaren in de koelkast. Verpak ze dan los van elkaar in vershoudfolie, de vellen plakken namelijk vreselijk aan elkaar.
Natuurlijk kun je ook reepjes omelet, kip, vlees of vis toevoegen. En varieer zeker ook met de groenten, koud of warm is allebei heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept