Koken met fruit. Het lijkt heel erg jaren ’80, maar is echt weer helemaal van nu! Probeer maar.
Pittig gehakt met banaan en perzik
Ja, het lijkt een héle vreemde combinatie, maar echt, dit recept moet je een keertje maken, want het is zó lekker!! De zelfgemaakte broodjes met tomaat passen er perfect bij.Als je wat over houdt, dat eet je dat de volgende dag gewoon lekker bij de lunch, met een crackertje!
Porties 2 porties
Calorieën 750kcal
Ingrediënten
- 1 tomaat in stukjes
- 50 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 ui gesnipperd
- 300 gram gehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 banaan in halve plakjes gesneden
- 1 perzik of nectarine in plakjes gesneden
- 1 eetlepel ketjap manis
- 5 eetlepels chiliketchup
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°. Snijd een tomaat in kleine blokjes, en voeg daar de bloem, de bakpoeder en de paprikapoeder aan toe. Giet er een eetlepel olie bij, en kneed met een beetje water tot een samenhangend deeg. Vorm er twee bolletjes van op een bakpapiertje en bak ze in 15 minuten gaar in de oven.
- Fruit, terwijl de broodjes in de oven staan, het uitje. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna de banaan, de perzik of nectarine, de ketjap en de ketchup toe en verwarm het geheel zo'n 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een beetje sambal.
- Ondertussen zijn de broodjes klaar, en kun je gaan smullen van dit bijzonder(e) lekker recept!
Tips
Nutrition
Calories: 750kcal