Pindasoep met mihoen

Pindasoep met mihoen

Oeh, zelf pindasoep maken. Is dat niet heel veel werk? Ja, op de traditionele manier is dat best een klusje. Maar dit is pindasoep, Eitje-style.

Pindasoep met mihoen

Deze maaltijdsoep zit vól smaak en is lekker voedzaam.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden maaltijdsoep mihoen paksoi pindakaas soep veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • ½ struik paksoi in stukken
  • ½ Spaanse peper fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • ½ centimeter gemberwortel fijngesneden
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • ½ theelepel gemalen citroengras
  • 1 blok mihoen (rice noodles)
  • 1 klein handje taugé
  • ½ eetlepel sesamzaadjes

Instructies

  • Bak de stukken paksoi in een beetje olie in de wok totdat de bladeren slinken (dat duurt ongeveer twee minuten).
  • Voeg de fijngesneden peper, knoflook, sjalot en gember toe en roerbak even mee totdat de smaken en geuren goed vrijkomen. Blus af met ongeveer 400ml water.
  • Voeg het bouillonpoeder en het gemalen citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas toe en laat deze oplossen. Voeg dan de mihoen toe en kook ongeveer vijf minuten mee.
  • Schep de (vrij dikke) pindasoep op een bord en strooi de taugé en sesamzaadjes er overheen.

Tips

Ook lekker met een gekookt eitje er bij.
Hou je ook zo van een (maaltijd)soepje? Je vindt er hier nog meer.
En als je nog ideeën zoekt voor de rest van de paksoi of je wilt zelf pindakaas maken, dan kan dat natuurlijk ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept