Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pindasaus

Pindasaus

Yep. Je kunt een pakje kopen om pindasaus te maken, of een kant-en-klare versie. Maar zelf maken is zoooo simpel en dan maak je ‘m precies zo pittig als bij jouw gerecht en jouw smaak past. Gewoon doen dus. Ik maak ‘m meestal zo:

Pindasaus

Pindasaus 'from scratch'. Dat is niet moeilijk. Wel heel erg lekker! Doe jezelf een plezier en maak voortaan je pindasaus zelf. En als je er dan patat bij wilt gaan halen… gewoon doen!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook kokosmelk pindakaas sambal sjalot soyasaus veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties pot
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen citroengras
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels soyasaus
  • ½ theelepel sambal

Instructies

  • Fruit de sjalot en knoflook even zachtjes aan in wat olie. Voeg paprikapoeder, peper, gemberpoeder, citroengras en kaneel toe en bak even mee.
  • Voeg de pindakaas, kokosmelk en soyasaus toe en roer alles goed los. Wil je wat dunnere saus, voeg dan een scheutje water toe. Warm alles goed door.
  • Voeg de sambal toe en proef even, dan kun je hiermee nog wat bijsturen. En dan lekker genieten.

Tips

Pindasaus bewaren? Heb ik eigenlijk nooit gedaan, het is altijd zo op ;-). Maar in de koelkast, afgedekt, moet dat toch zeker wel een week lukken. Rustig in een pannetje opwarmen als je ’t gaat gebruiken – of koud eten!
Kokosmelk is makkelijk in de vriezer te bewaren. Giet het in een ijsblokjesvorm, dat doseert makkelijk als je ’t weer nodig hebt.
En wat doe je dan met pindasaus? Nou, dat lees je hier wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept