Pindasaus

Pindasaus

Yep. Je kunt een pakje kopen om pindasaus te maken, of een kant-en-klare versie. Maar zelf maken is zoooo simpel en dan maak je ‘m precies zo pittig als bij jouw gerecht en jouw smaak past. Gewoon doen dus. Ik maak ‘m meestal zo:

Pindasaus

Pindasaus 'from scratch'. Dat is niet moeilijk. Wel heel erg lekker! Doe jezelf een plezier en maak voortaan je pindasaus zelf. En als je er dan patat bij wilt gaan halen… gewoon doen!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook kokosmelk pindakaas sambal sjalot soyasaus veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 pot
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen citroengras
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels soyasaus
  • ½ theelepel sambal

Instructies

  • Fruit de sjalot en knoflook even zachtjes aan in wat olie. Voeg paprikapoeder, peper, gemberpoeder, citroengras en kaneel toe en bak even mee.
  • Voeg de pindakaas, kokosmelk en soyasaus toe en roer alles goed los. Wil je wat dunnere saus, voeg dan een scheutje water toe. Warm alles goed door.
  • Voeg de sambal toe en proef even, dan kun je hiermee nog wat bijsturen. En dan lekker genieten.

Tips

Pindasaus bewaren? Heb ik eigenlijk nooit gedaan, het is altijd zo op ;-). Maar in de koelkast, afgedekt, moet dat toch zeker wel een week lukken. Rustig in een pannetje opwarmen als je ’t gaat gebruiken – of koud eten!
Kokosmelk is makkelijk in de vriezer te bewaren. Giet het in een ijsblokjesvorm, dat doseert makkelijk als je ’t weer nodig hebt.
En wat doe je dan met pindasaus? Nou, dat lees je hier wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept