Yep. Je kunt een pakje kopen om pindasaus te maken, of een kant-en-klare versie. Maar zelf maken is zoooo simpel en dan maak je ‘m precies zo pittig als bij jouw gerecht en jouw smaak past. Gewoon doen dus. Ik maak ‘m meestal zo:
Pindasaus
Ingrediënten
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel gemalen citroengras
- ½ theelepel kaneel
- 4 eetlepels pindakaas
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels soyasaus
- ½ theelepel sambal
Instructies
- Fruit de sjalot en knoflook even zachtjes aan in wat olie. Voeg paprikapoeder, peper, gemberpoeder, citroengras en kaneel toe en bak even mee.
- Voeg de pindakaas, kokosmelk en soyasaus toe en roer alles goed los. Wil je wat dunnere saus, voeg dan een scheutje water toe. Warm alles goed door.
- Voeg de sambal toe en proef even, dan kun je hiermee nog wat bijsturen. En dan lekker genieten.