Pindasaus 'from scratch'. Dat is niet moeilijk. Wel heel erg lekker! Doe jezelf een plezier en maak voortaan je pindasaus zelf. En als je er dan patat bij wilt gaan halen... gewoon doen!
Fruit de sjalot en knoflook even zachtjes aan in wat olie. Voeg paprikapoeder, peper, gemberpoeder, citroengras en kaneel toe en bak even mee.
Voeg de pindakaas, kokosmelk en soyasaus toe en roer alles goed los. Wil je wat dunnere saus, voeg dan een scheutje water toe. Warm alles goed door.
Voeg de sambal toe en proef even, dan kun je hiermee nog wat bijsturen. En dan lekker genieten.
Tips
Pindasaus bewaren? Heb ik eigenlijk nooit gedaan, het is altijd zo op ;-). Maar in de koelkast, afgedekt, moet dat toch zeker wel een week lukken. Rustig in een pannetje opwarmen als je 't gaat gebruiken - of koud eten!Kokosmelk is makkelijk in de vriezer te bewaren. Giet het in een ijsblokjesvorm, dat doseert makkelijk als je 't weer nodig hebt.En wat doe je dan met pindasaus? Nou, dat lees je hier wel.