Pasta pompoen

Pasta pompoen

Pasta pompoen

Vooral lekker makkelijk! Ook een beetje zoet, door de pompoen. Oftewel: gewoon smullen.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden pasta pompoen pompoenpitten prei tomaat veganistisch vegetarisch
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 400kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 75 gram farfalle of andere pasta
  • 1 kleine prei gesneden en gewassen
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 300 gram pompoen in stukken gesneden
  • klein blikje tomatenpolpa
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Instructies

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
  • Fruit ondertussen in een pan de prei even aan, samen met een teentje knoflook. Voeg daarna de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Giet nu de tomatenpolpa erbij, voeg naar smaak peper en zout toe en laat de saus zeker 10 minuten lekker pruttelen, met de deksel op de pan.
  • Giet de pasta af en hussel even met een scheutje olijfolie. Meng de farfalle met de saus en serveer in een kommetje. Met een eetlepel pompoenpitten voor de bite.

Tips

Meer variaties met pasta vind je natuurlijk ook hier.

Nutrition

Calories: 400kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept