Paddenstoelen stamppot

Paddenstoelen stamppot

Herfst- en winterweer zijn perfect voor stamppotten. En deze heeft een extra herfstig sfeertje door de paddenstoelen.

Paddenstoelen stamppot

Een lekker warm stamppotje met dat koude weer. En de paddenstoelen geven het een fijne herfstige sfeer.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel champignons geitenkaas paddenstoelen vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen geschild en in stukjes
  • 1 sjalotje of kleine ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 200 gram gemengde paddenstoelen in stukken
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 80 gram geitenkaas in stukjes
  • 20 gram walnoten fijngehakt

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Bak de ui met de knoflook even aan in wat olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze gaar en bruin.
  • Stamp de aardappels met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Voeg de paddenstoelen, geitenkaas en walnoten toe en roer alles goed door elkaar.

Tips

Daar krijg je spontaan trek in meer stamppotjes van toch? Of iets anders met aardappelen of champignons, dat kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept