Herfst- en winterweer zijn perfect voor stamppotten. En deze heeft een extra herfstig sfeertje door de paddenstoelen.
Paddenstoelen stamppot
Een lekker warm stamppotje met dat koude weer. En de paddenstoelen geven het een fijne herfstige sfeer.
Porties 0
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen geschild en in stukjes
- 1 sjalotje of kleine ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 200 gram gemengde paddenstoelen in stukken
- 2 eetlepels crème fraîche
- 80 gram geitenkaas in stukjes
- 20 gram walnoten fijngehakt
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bak de ui met de knoflook even aan in wat olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze gaar en bruin.
- Stamp de aardappels met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Voeg de paddenstoelen, geitenkaas en walnoten toe en roer alles goed door elkaar.
Tips
Daar krijg je spontaan trek in meer stamppotjes van toch? Of iets anders met aardappelen of champignons, dat kan natuurlijk ook.