Paarse groentenstoof

Paarse groentenstoof

Bij mijn vaste supermarkt zag ik prachtige paarse puntpaprika’s liggen, nét naast de aubergines. Die mooie dieppaarse kleur, daar moest ik iets mee doen! Zo werd deze paarse groentenstoof geboren. Natuurlijk kun je elke kleur puntpaprika gebruiken en zelf met gewone paprika zal het heerlijk worden. Maar deze kleuren maken het wel áf.

Paarse groentenstoof

Wat een prachtige kleuren! Door de groenten eerst goed aan te bakken houden die groenten ook nog hun smaak en een beetje knapperigheid.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden aubergine bloem knoflook kruiden puntpaprika rode ui veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Porties 4 porties
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 1 aubergine in grote blokken
  • 3 (paarse) puntpaprika's in stukken
  • 1 rode ui in stukken
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 blik tomaten
  • 1 scheut rode wijnazijn
  • 1 bolknoflook
  • 1 bouquet garni naar smaak ik gebruikte citroentijm, salie, rozemarijn, oregano, basilicum en maggikruid

Instructies

  • Schud de in stukken gesneden groeten goed om met de bloem en zout en peper. Zorg dat alle groentenstukjes rondom met bloem bedekt zijn.
  • Verhit een flinke scheut olie in de braadpan. Als de olie goed heet is, voeg je de groenten toe. Bak deze nu rondom aan, gedurende zo'n tien minuten. Laat het vuur hoog staan en wacht steeds heel even voordat je alles weer omschept. Misschien bakt het een beetje aan op de bodem, dat is goed want dat roer je straks weer los. Er komt wat vocht vrij uit de groenten maar dat verdampt snel, zo hoog moet je warmtebron staan.
  • Als de groenten rondom gebakken zijn voeg je de tomaten uit blik, een extra blik water en de rode wijnazijn toe. Roer de aanbaksels los en druk de tomaten in stukken met de lepel. Roer alles voorzichtig om. Voeg de kruiden en de bolknoflook toe. Breng snel aan de kook en zet de warmtebron dan zo laag mogelijk. Leg het deksel op de pan. Nu kun je een boek pakken en rustig op de bank gaan zitten :-).
  • Roer je groentenstoof elke tien minuten even door en kijk of er nog voldoende vocht in de pan zit. Na een half uur is alles helemaal gaar, maar je kunt de smaken ook nog langer laten intrekken. Als de stoof klaar is, knijp je de knoflookbol uit en haal je de kruiden uit de pan. Nog even doorroeren en klaar!

Tips

Heerlijk met wat (verse) pasta en kaas.
Deze groentenstoof vries je makkelijk in, zodat je de andere porties later kunt eten. Je kunt ‘m ook koud eten met wat frisse sla en een schepje Griekse yoghurt. Meer stoof ideeën vind je hier natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept