Ovenschotel met aubergine, zoete aardappel en kikkererwten

Ovenschotel met aubergine, zoete aardappel en kikkererwten

Ovenschotel met aubergine, zoete aardappel en kikkererwten

Goed vullend, en toch ook goed voor de lijn. Gezond eten blijkt maar weer eens heerlijk te kunnen zijn.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden aubergine kikkererwten knoflook koolhydraatarm ui veganistisch vegetarisch zoete aardappel
Bereiding 45 minuten
Porties 2 porties
Calorieën 400kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • oregano, kaneel, paprikapoeder, peper en zout naar smaak
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 aubergines in dunne plakken
  • 200 gram zoete aardappel in dunne plakken
  • 10 gram verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
    Bak in een pannetje de ui en knoflook met alle kruiden een minuutje. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes en de kikkererwten toe en een beetje water. Laat dit 15 minuutjes koken en indikken, af en toe roeren.
  • Smeer ondertussen de aubergineplakken in met wat olie en bak de plakken in een grillpan of koekenpan.
  • Beleg de bodem van een ovenschaal met ongeveer ⅓ van de aubergineplakken. Beleg daarna met de helft van de zoete aardappel en de helft van de tomatensaus. Herhaal dit nog een keertje en eindig daarna met een laag aubergine. Nu kan de ovenschaal de oven in, voor ongeveer een half uur.
    Laat de schotel even een beetje afkoelen als hij uit de oven komt. Garneer de schotel met de verse basilicum.

Tips

Daar krijg je trek van! Liever een andere ovenschotel? Je vindt er hier genoeg.

Nutrition

Calories: 400kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept