Zelf chips maken kan prima. En zelf bijzondere chips maken ook, kijk maar!
Norichips
Megaknapperig, deze norichips die je zelf in een handomdraai uit de oven tovert!
Porties 1
Calorieën 215kcal
Benodigdheden
- bakpapier
- pizzasnijder
Ingrediënten
- 5 norivellen
- 5 filodeegvellen ontdooid (een half uur in een natte theedoek)
- 1 eitje losgeklopt
Instructies
- Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 230°.
- Leg een velletje filodeeg op je schone aanrecht en bestrijk het helemaal met een losgeklopt eitje. Leg daar bovenop een norivel en druk licht aan. Snijd met een pizzasnijder rechthoekige chips van de velletjes en leg ze op een vel bakpapier, met de filodeegkant naar boven. De chips mogen dicht tegen elkaar aan liggen, ze krimpen in de oven.Herhaal dit 5x, tot je filodeeg en norivellen op zijn. Ik heb de chips verdeeld over 2 vellen bakpapier, ze hoeven gelukkig toch niet lang in de oven.
- Bak de chips ongeveer 6 minuten in de oven. Even in de gaten houden! Je wilt ze lekker bruin, maar zeker niet té bruin!
Tips
Lekker bij sushi of een ander Japans gerecht.
En… ze passen erg goed in een zelfgemaakte high-tea!
Nutrition
Calories: 215kcal