Norichips

Norichips

Zelf chips maken kan prima. En zelf bijzondere chips maken ook, kijk maar!

Norichips

Megaknapperig, deze norichips die je zelf in een handomdraai uit de oven tovert!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden eitje filodeeg gezonde chips norivellen
Bereiding 30 minuten
Porties 1
Calorieën 215kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • bakpapier
  • pizzasnijder

Ingrediënten

  • 5 norivellen
  • 5 filodeegvellen ontdooid (een half uur in een natte theedoek)
  • 1 eitje losgeklopt

Instructies

  • Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 230°.
  • Leg een velletje filodeeg op je schone aanrecht en bestrijk het helemaal met een losgeklopt eitje. Leg daar bovenop een norivel en druk licht aan.
    Snijd met een pizzasnijder rechthoekige chips van de velletjes en leg ze op een vel bakpapier, met de filodeegkant naar boven. De chips mogen dicht tegen elkaar aan liggen, ze krimpen in de oven.
    Herhaal dit 5x, tot je filodeeg en norivellen op zijn. Ik heb de chips verdeeld over 2 vellen bakpapier, ze hoeven gelukkig toch niet lang in de oven.
  • Bak de chips ongeveer 6 minuten in de oven. Even in de gaten houden! Je wilt ze lekker bruin, maar zeker niet té bruin!

Tips

Lekker bij sushi of een ander Japans gerecht.
En… ze passen erg goed in een zelfgemaakte high-tea!

Nutrition

Calories: 215kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept