Kookbloopers – deel 2

Ik werk in het basisonderwijs en één dag in de week ben ik juf, in verschillende groepen. Om kennis te maken mogen de kinderen dan altijd een aantal vragen aan mij stellen. “Hoe oud ben je?”, “Heb je kinderen?”, “Heb je huisdieren?”, “Wat is je lievelingskleur?”, “Wat is je lievelingseten?”, zijn veruit de meest gestelde vragen.

Sushi pizza

Mijn lievelingseten? Soms zeg ik spruitjes (vind ik echt heel lekker! Ik eet ze vaak in de herfst/winter, als mijn man een keer niet thuis eet), maar meestal zeg ik eerlijk dat het pizza is en sushi!

Vorige week vertelde ik de groep 7 die ik had dat de sushipizza daarom voor mij eigenlijk wel ultiem is…

Eén van de kinderen had een goed idee: ‘Je kunt ook pizzasushi maken juf!’
Hij voelde zich helemaal vereerd toen ik vertelde dat ik dat meteen dat weekend ging proberen, voor deze website (zijn idee op een website, dat is nog eens tof!).

Dus, in het weekend, manlief (mijn pizzaheld!) en ik gaan aan de slag. Het idee: we maken een pizzabodem zoals we altijd doen, we maken een saus, we maken gehaktrolletjes als vulling en we gebruiken wortel, paprika en sperziebonen als garnering. Alles op het deeg, rollen maar, kwartiertje in de oven. Snijden als sushi-maki-schijfjes en smullen maar. Dat de rondjes iets groter zouden worden dan gewone sushi hadden we wel bedacht, maar dat zou niets uit maken, het resultaat zou episch zijn.

Het resultaat:

Liefs, Annemiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *