Nacho bowl met pulled chicken

Nacho bowl met pulled chicken - resultaat

Eten uit een kommetje is lekker. En deze nacho bowl maak je met veel groenten, dus hij is ook nog eens gezond.

Nacho bowl met pulled chicken

Comfort food uit een kommetje! Wat wil je nog meer. Bijna geen afwas? Kan ook, als je wat voorbereidingen in de vriezer en voorraadkast hebt liggen.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje hoofdgerecht kip nacho’s oven
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 100 gram pulled chicken uit de vriezer of eerst maken
  • 2 tortilla wraps zelfgemaakt of uit een pakje
  • 1 avocado
  • ½ kleine rode ui gesnipperd
  • 1 flinke trostomaat of een paar kleinere, in stukjes
  • 1 scheutje limoensap vers of uit een flesje
  • ½ Habanero of andere Spaanse peper fijngehakt
  • 1 eetlepel koriander naar smaak vers of gedroogd
  • 1 handje geraspte kaas

Instructies

  • Zet een pan met water op. Voeg eventueel een bouillonblokje toe en, wanneer het water kookt, de kipfilet. Deze moet zo'n 20 minuten koken, als hij naar boven komt drijven is hij gaar. Neem 'm uit het water en laat even afkoelen. Scheur de gare kipfilet met twee vorken (of, wanneer hij voldoende is afgekoeld, met je handen) uit elkaar.
  • Kruid de pulled chicken met zout en peper naar smaak. Voeg ook wat cayennepeper toe maar wees hier niet te enthousiast mee als je ook je guacamole al pittig maakt.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Snijd de wraps in driehoekjes en verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze aan beide kanten met wat (olijf)olie. Ik gebruik graag zelf gemaakte kruidenolie, in dit geval vind ik de pittige met een Habanero er in lekker. Schuif de nacho's-to-be in de oven. Niet weglopen! Het kan heel hard gaan, afhankelijk van het enthousiasme van je oven zijn ze in ongeveer 8 minuten klaar.
  • Maak intussen de guacamole: prak ¾ van de avocado met een vork fijn en voeg de ui, ¾ van de tomatenstukjes, peper en limoensap toe. Als je 't lekker vindt, voeg dan ook wat (verse) koriander toe. Ik hou van een wat grovere guacamole, maar je kunt er ook de staafmixer op zetten om 'm gladder te maken. Is wel meer afwas ;-)!
  • Snijd de rest van de avocado in blokjes.
  • Haal je nacho's op tijd uit de oven, leg ze in je kommetje en bestrooi als ze nog warm zijn met de geraspte kaas. Schik hierop de avocado, tomaat, guacamole en pulled chicken.

Tips

Nog sneller klaar? Gebruik gewoon nacho’s uit een zak ;-).
Heb je iets over? Je vindt hier nog meer recepten met wraps, kip en avocado. En natuurlijk ook met guacamole, tomaat en Spaanse peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept