Mangogebakje

Mangogebakje

Als je bladerdeeg in de vriezer hebt liggen, kun je altijd een lekker gebakje maken. Voor jezelf of als je (onverwacht of niet) bezoek krijgt.

Mangogebakje

Als je een vriezer of vriesvak hebt, zorg dan dat je er altijd een pakje bladerdeeg in hebt liggen. Dan heb je in no time een lekker gebakje gemaakt. Gewoon, voor jezelf. Of voor als er iemand langskomt natuurlijk. Of als dessert.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden bladerdeeg dessert fruit mango slagroom veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 handje mangostukjes uit de vriezer
  • wat chocolade chips
  • 50 ml slagroom optioneel
  • poedersuiker

Instructies

  • Laat het bladerdeeg en de mango ontdooien op een vel bakpapier op de bakplaat (buiten de oven).
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Hou twee stukjes mango achter, leg de rest op het bladerdeeg, bestrooi met de chocolade chips en vouw het diagonaal dicht.
  • Bak het gebakje in het midden van de voorverwarmde oven in circa 20 minuten knapperig bruin en gaar.
  • Klop per gebakje één stukje mango met ongeveer 50 ml slagroom in de Nutribullet stijf.
  • Serveer het gebakje met de mangoroom en garneer met het laatste mangostukje en wat poedersuiker.

Tips

Natuurlijk kun je in plaats van mango elke andere fruitsoort gebruiken, uit de vriezer of vers. Of gebruik jam. In plaats van chocolade chips voldoet hagelslag trouwens ook prima.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept