Mango brownies

Mango brownies

Ineens had ik geen zin meer in alle supergezonde varianten, met havermout, banaan of appelmoes. Suiker! Chocolade! Boter! Ze zitten er allemaal in, en niet in kleine beetjes ook. Heerlijk, af en toe zo’n zondig recept.

Als ik ijs eet, neem ik meestal een bolletje chocolade (hoe puurder hoe liever) en een bolletje vruchtenijs. Framboos, peer of mango zijn dan vaak mijn keuze voor het ’tweede bolletje’. Dat fruit mag dus in mijn brownies niet ontbreken. Deze zijn met mango, maar ook rode bessen of stukjes peer zouden heerlijk zijn.

Mango brownies

Soms moet je jezelf een keer te buiten gaan. Met echte boter, veel suiker en heel veel chocolade. En als je nu kleine stukjes maakt van deze brownie, geniet je er gewoon extra vaak van!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden bloem brownies cacao chocolade eitje mango suiker vegetarisch
Voorbereiding 20 minuten
Geduld, terwijl de oven het werk doet 38 minuten
Porties 24 brownies
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 225 gram boter
  • 125 gram pure chocolade +25 gram als je ook chocolade chips wilt
  • 2 eitjes
  • 1 eidooier
  • 330 gram suiker
  • snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram mango in hele kleine stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Doe de boter met de chocolade in een kop. Hang deze boven een pan met kokend water. Let er op dat de kom het water niet raakt. Smelt op deze manier de boter en chocolade samen au bain marie. Blijf steeds goed roeren en laat even afkoelen als alles vloeibaar is.
  • Klop intussen de eitjes, eidooier en suiker en zout door elkaar tot het geheel licht van kleur is en mooi als een lint van de garde loopt. Je hoeft niet lang te kloppen, dit kan gewoon met de hand.
  • Meng het boter-suiker mengsel door de gesmolten chocolade. Voeg de bloem en het cacaopoeder hieraan toe en spatel alles goed door elkaar. Voeg tot slot de mango stukjes en, als je hiervoor gekozen hebt, de laatste fijngehakte chocolade toe en roer nog even door.
  • Bak in een met bakpapier beklede vorm circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de brownie om te kijken of hij gaar is. De prikker mag er niet vochtig uit komen. Begin hier mee na 30 minuten en check steeds na vijf minuten, zodat je brownies niet te droog worden. Ze mogen van binnen nog een beetje fudgie zijn.
  • Laat ze goed afkoelen en snijd in vierkante stukjes. Je kunt de stukjes prima bewaren en invriezen!

Tips

Op z’n tijd is dat gewoon lekker… veel boter, suiker en chocolade. Maar je kunt ook wat gezonder bakken hoor, daar hebben we ook inspiratie voor. Bijvoorbeeld bananenbrood cupcakes, of appelmoescake.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept