Soep is altijd lekker! Als lunch, als voorgerecht of als maaltijd met alles er op en er aan. En echt, de meeste soepen zijn zo makkelijk te maken. Zoals deze heldere champignonsoep.
Champignonsoep
Een heldere champignonsoep. Licht (want geen room toegevoegd). snel klaar en je hebt meteen een groot deel van je portie groenten van de dag binnen.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 150 gram champignons in plakjes
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 bosuitje in ringetjes
Instructies
- Fruit het sjalotje met de knoflook even aan in wat olie. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze mooi bruin zijn.
- Voeg 350 ml water, het bouillonblokje en de kruiden toe en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes koken. Garneer met de bosui ringetjes.
Tips
Lekker hè, soep! Daar heb je ook volop mogelijkheden mee hier op de site.
Champignons over? Daar heb ik ook volop ideeën mee.